top of page

(HOEK)SALONS - (RELAX)ZETELS - FAUTEUILS

Comfort in leder en stof

Onze Collectie

“Door zelf in te staan voor elke fase van ontwerp, productie, transport, verkoop, ... kunnen wij uniek design in uitzonderlijke kwaliteit garanderen, en dat aan compleet ongeziene prijzen ."

Technische info

Jonge vakman in de werkplaats
Image by Ivars Krutainis

"Kwaliteit is de trots van het vakmanschap. Maar alles start met een precieze selectie van de juiste materialen. Goede, kwalitatieve en duurzame grondstoffen: dat is de basis."

01

Leder

De selectie van de huiden gebeurt zeer accuraat en uiterst nauwkeurig door vakmensen met een jarenlange ervaring. De herkomst van de gebruikte leders is Europees. Er worden enkel huiden van jonge stieren gebruikt (eerste keus). De kwaliteit van leder staat immers in direct verband met de grootte van het dier, alsook met de leefomstandigheden. Het is evident dat minimale sporen van littekens –van parasieten en prikkeldraad- getuigen van de natuurlijke afkomst.

Na een minutieuze reiniging worden de huiden gelooid (met toevoeging van chemische tannines en zouten teneinde het ‘levend’ materiaal te kunnen bewaren); hierdoor worden ze bovendien waterresistent. Na de pigmentering worden ze gedroogd. De leders zijn steeds volledig doorgekleurd (in de massa gekleurd en dus ‘met-tint-gevulde’ poriën) en behouden hun natuurlijke huidnerf. Gezien de beschermde leefomstandigheden waarin de dieren opgroeien, zijn er minder littekens. Dit zorgt er onder meer voor dat grotere oppervlakken kunnen gebruikt worden in de zitbanken zodat er minder (storende) naden zijn. Dit impliceert echter ook dat slechts een kleine selectie van huiden voor onze zitbanken kan gebruikt worden. Verwerking van deze uitzonderlijk dikke huiden (2,7 à 2,8mm) vereist een grote vakkennis en kan enkel artisanaal gebeuren.

02

Hoogwaardig polyurethaan schuim

De open celstructuur van het schuim zorgt voor een perfecte verluchting en optimale vochtafvoer (geen opstapeling van condensvocht). Bovendien zorgt de onregelmatige celstructuur van het materiaal voor een perfecte verdeling van druk door verschillend lichaamsgewicht.
Voor ieder model van zitbank werd een bepaalde densiteit van dit materiaal geselecteerd voor de zitkussens, waar in principe niet van afgeweken wordt.

03

Pluimenvulling (met polyestervlokken)

De gebruikte veren zijn afkomstig van ganzen uit een winterklimaat. Na wassen en drogen (toevoegen van lucht), worden de veren per grootte gesorteerd en in tijken (stoffen zakken) met compartimenten gestikt. De veertjes geven aan de zitkussens en/of rugkussens een zekere veerkracht en specifiek comfort, mede omwille van de lucht tussen de veren. Bovendien zitten er ook polyesterbolletjes tussen de veren om te voorkomen dat de pluimen gaan samenklitten.

04

Structuur

Massief hout (beuk) en multiplex. 

bottom of page